Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY Ry on uudehko, mutta säännölliseksi muodostunut lahjoituskohteemme. Olemme tukeneet HESY ry:n toimintaa lahjoittamalla eläinten pesuun ja ylläpitoon tarvittavia, lahjoituksina saamiamme käytettyjä tekstiilejä ja eläintenhoitotarvikkeita, jotka eivät ole menneet kaupaksi kirpputorillamme.

Mikä on HESY ry?

HESY ry on vuonna 1874 perustettu riippumaton kansalaisyhdistys, joka ajaa eläinten oikeuksia, vastustaa kaikenlaista eläinten väärinkäyttöä ja rääkkäystä ja tekee käytännön eläinsuojelutyötä. Se ottaa talteen löytöeläimiä, sekä opastaa ja valistaa eläinsuojelussa. HESY ry pitää myös eläinten hautausmaata Helsingin keskuspuistossa.

Suomen pitkäikäisimpiin edelleen aktiivisiin yhdistyksiin kuuluvalla HESY ry:llä on noin 2000 jäsentä ja kahdeksen eläinsuojelun parissa toimivaa jäsenjärjestöä. Viimeisten 40 vuoden aikana HESY ry:n päätoiminta-alueena on ollut kodittomien eläinten auttaminen. HESY ry hoitaa pääkaupunkiseudun löytöeläimiä Viikin löytöeläintalolla ja auttaa resurssiensa mukaan myös maakuntien eläinsuojelujärjestöjä sekä avustuksilla että ottamalla eläimiä hoitoon omiin tiloihinsa. Vuonna 2020 HESY ry otti hoiviinsa 340 hylättyä eläintä.

Oman eläinsuojelutyönsä lisäksi HESY ry:n neuvontapuhelin vastaa tuhansiin puheluihin vuosittain ja antaa neuvoja löytöeläimiin, eläintensuojeluun ja eläinten hoitoon liittyvissä kysymyksissä. HESY ry:n tiedotusosasto puolestaan ottaa aktiivisesti kantaa eläimiä koskeviin yhteiskunnallisiin ja poliittisiin kysymyksiin lausuntojen, tiedotteiden, esitteiden ja erilaisten kampanjoiden avulla.